Cégvilág

Lefogyott a Theodora - Könnyített palackban vágnak neki a nyárnak

A Kékkúti Ásványvíz Zrt. könnyített palackokkal indítja a nyári szezont. Az ásványvíz gyártó a 1,5 literes Theodora és Nestlé Aquarel termékein áprilisban bevezette a könnyített palackokat.

A beruházás eredményeképpen a korábban átlagosan 12 palack legyártására elegendő műanyagból 15 új, könnyű palackot tud létrehozni az ásványvíz gyártó. A palackok így amellett, hogy esztétikusabbak lesznek, kevésbé terhelik a környezetet. 


 
„Magyarország természeti kincsekben gazdag vidékén, a Káli-medencében végezzük tevékenységünket, ahonnan ásványvizeink is származnak. Ezért felelősséggel tartozunk e páratlan környezet védelméért. Az új beruházás ásványvizeink közvetlen környezetére is pozitív hatással lesz”– mondta Jean Philippe Lebon, a cég vezérigazgatója.
 
  
A cég környezetvédelmi missziójának részeként a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóságával együttműködésben építette ki a Theodora Tanösvényeket 2004-ben és 2006-ban. A két, egyenként nyolc kilométer hosszú, önmagába visszatérő túraút a Káli-medence természeti kincseit, vízbázisát és kőzettani érdekességeit, valamint az itt élő népek hagyományait mutatja be a turistáknak.

környezetvédelem kékkúti ásványvíz műanyag palackok Zöld ügyek theodora ásványvíz pet-palackok
Kapcsolódó cikkek