Cégvilág

Microsoft: Ingyen kapják a Windows 7-et a Vista vásárlók!

A Microsoft mai közlése szerint a Windows 7 és a Windows Vista árai nagyjából megegyeznek majd és azok, akik az új operációs rendszer piacra kerülése előtt vásárolnak PC-t, ingyenes upgrade-et kapnak.

A Microsoft októberben mutatja be új operációs rendszerét, de már most igyekszik élénkíteni az érdeklődést. A piaci megjelenés előtt számítógépet vásárlók számára felajánlja, hogy ingyenesen Windows 7-re upgrade-eli a korábban telepített Vistát. Emellett az előrendelések keretében akár 50 dollárért (9 900 forint) megszerezhető lesz az új szoftver – jelenti az AP.

A Vistáról Windows 7-re történő frissítési akció pénteken kezdődik és október 22-ig tart. A Microsoft számításai szerint ezzel a keresletélénkítő lépéssel 200-ról 300 millió dollárra emeli a Windows eladásaiból származó forgalmát.

Redmond közölte: a már megvásárolt, Vistával futó számítógépek Windows 7 Home Editionre történő váltása 120 dollárba (24 ezer forint) kerül majd, ez 10 dollárral olcsóbb az ennek megfelelő Vista csomagnál. Az upgrade költsége független attól, hogy Vistáról vagy Windows XP-ről történik-e a frissítés.

Vista upgrade Microsoft Windows 7 frissítés PC
Kapcsolódó cikkek