Cégvilág

Új "világtelefonnal" folytatja hódítását a BlackBerry - Fotó!

A Research In Motion (RIM) újabb modellel gazdagította az elsősorban a menedzserek körében népszerű BlackBerry családot.

A Tour néven érkező típus a cég reményei szerint átmenet az üzleti szféra által kedvelt Bold és a fogyasztók kedvenceként ismert Curve között.

A BlackBerry Tour a Reuters megfogalmazása szerint nem tartalmaz áttörést jelentő újdonságot a korábbi típusokhoz képest. Jim Balsillie társ-vezérigazgató szerint azonban még is nagy előrelépést jelent.

A RIM a Blackberry Tourt tekinti első "világtelefonjának", vagyis olyan modellnek, amely az országhatárokon átlépve, más szolgáltatók hálózatain is akadály nélkül használható.

Ez a vonás korábban nagy népszerűséget szerzett az üzleti felhasználók körében. Ugyanakkor a Tour számtalan multimédia funkcióval rendelkezik, úgy mint: médialejátszó, kamera-fényképezőgép.

A RIM jelenleg elsősorban a cégek körében arat: a BlackBerry a menedzserek kedvenc okostelefonja lett. A sorozatban később megjelenő Curve és Pearl a fent említett multimédiás képességeknek köszönhetően inkább a magánfelhasználókat hódította meg.

Az ontariói székhelyű vállalat az új típussal megpróbálja átlépni a célcsoportok közötti határokat. Erre nagy szüksége is van, hiszen az Egyesült Államokban a Palm, Európában pedig a Nokia igyekszik egyre nagyobb szeletet hasítani az okostelefon piacának tortájából.

Research in Motion RIM okostelefon Blackberry Nokia Palm multimédiás
Kapcsolódó cikkek