Cégvilág

Csak Mario menthetné meg a Nintendót

A gazdasági válság és a sikerjátékok hiánya komoly gondot okoz a Nintendónak – a konzolgyártó eladásai 57 százalékkal csökkentek.

A Wii Fit és a Wii Mario Kart sikere után a Nintendo most csak a Wii Sports Resort európai és amerikai sikerében reménykedhet, mivel a Super Mario Galaxy 2. csak az üzleti év végét követően jelenik meg. Az elemzők szerint a Wii legnagyobb vonzereje – a képesség, hogy az egész családot a konzol elé ültesse – kezd a semmibe tűnni, mivel a háztartások számára nehézséget okoz a 250 dolláros ár (47 ezer forint) megfizetése – írja a The Times.

A jelenséget igazolja a Sony eredményei is: ebben a negyedévben a Playstation 3 eladásai 31 százalékkal csökkentek az előző év hasonló időszakához képest. Az elemzők szerint a válság – a korábbi jelekkel ellentétben – komoly csapást jelenthet a videójáték üzletágra.

A folyamat érdekessége, hogy sem a Sony, sem a Nintendo nem engedett áraiból. Előbbi közölte, hogy erre nem hajlandó, ebben az esetben ugyanis minden eladott egységgel veszteséget termelne. A helyzet különös fontosságot ad a következő hónapban tartandó Tokyo Game Show-nak. A cégek eddig sikeresen használták fel az utolsó kiállítást a karácsonyi raktározási szezon kezdete előtt és idén is ebben reménykednek.

PLAYSTATION Wii Nintendo konzol Sony
Kapcsolódó cikkek