Cégvilág

Fél a hackerektől? - Ön a gyenge láncszem

Az információbiztonságra szakosodó Sophos cég felmérése szerint a céges rendszergazdák 63 százaléka aggódik amiatt, hogy az alkalmazottak túl sok magánjellegű információt osztanak meg a közösségi oldalakon. A jelek szerint a felhasználók még mindig nem értik, mekkora támadási felületet biztosíthatnak a cyberbűnözőknek.

A Sophos úgy találta: a megkérdezett cégek mintegy fele részben vagy teljesen korlátozza a dolgozók hozzáférését a közösségi oldalakhoz. A menedzserek attól tartanak, hogy az alkalmazottak érzékeny, a vállalati struktúrát érintő adatokat tesznek nyilvánosság az olyan portálokon, mint a Facebook vagy a Twitter – jelenti a Reuters. Emellett a felhasználók továbbra is megnyitják az ismeretlen címről érkező e-mailek mellékleteit.

A rendszergazdák 63 százaléka aggódik a közösségi oldalakra kerülő információk miatt és nem is alaptalanul – a megkérdezett cégek negyedét érte már hackertámadás a két említett portálon keresztül.

A Sophos adatai szerint a kártevőket tartalmazó weblapok száma megnégyszereződött 2008 eleje óta, az ilyen típusú honlapok 39,6 százalékát az Egyesült Államokban üzemeltetik. Ezzel Amerika vezet a malware-ek elterjedtsége tekintetében, a második Kína 14,7 százalékkal. Minden nap 15 új ál-antivírus gyártó jelenik meg a cybertérben, háromszor annyi, mint 2008-ban.

cyber Twitter hacker Facebook Sophos
Kapcsolódó cikkek