Cégvilág

Internetes bűnözés: USA-kormányzati oldalakat törtek fel

Amerikai kormányzati honlapok bénultak meg internetes támadások miatt a napokban - idéz névtelen forrásokat az MTI alapján a Klubrádió.

A pénzügy- és a közlekedési minisztérium honlapjai mellett a hét végén különböző időpontokban megbénultak a titkos szolgálat, valamint a szövetségi kereskedelmi bizottság oldalai - számol be az internetes oldal.

Szakértők szerint egy szokatlan hosszú ideig tartó, kidolgozott támadás történt.

Többször számoltunk már be kormányzati honlapok elleni támadásokról: a tavalyi foci-EB ideje alatt - igaz, ekkor viccből - egy török hacker a horvát külügyminisztérium honlapján elhelyezte a török félholdas lobogót.

Egy új védekező szoftver bemutatása kapcsán írtunk nemrég arról, hogy az FBI illetékes szekciója szerint a múlt évben 33 százalékkal több internetes bűncselekményt követtek el, mint korábban. Nem véletlen, hogy az Európai Bizottság az eddigieknél szigorúbb büntetési tételek bevezetését tervezi az internetes bűncselekmények elkövetőivel szemben. Az új jogszabályok akár öt évnél hosszabb börtön kiszabását is lehetővé tennék, szemben a sok tagországban jelenleg 1 és 3 év között változó szankcionálhatósággal.

kormányzati oldal internetes bűnözés vicc cyber hacker USA feltör Török büntetés
Kapcsolódó cikkek