Cégvilág

"Szeret hangoskodni" - A Sony visszavág és nem csökkent árat

Howard Stringer, a Sony vezérigazgatója leszögezte: a Playstation 3 konzol nem túl drága, az árat nem csökkentik a vállalat pedig a válság hatására sem értékesíti üzletrészeit.

A Sony konzoljának árával kapcsolatos viták akkor kezdődtek, amikor Robert Kottick, az Activision vezérigazgatója úgy nyilatkozott: előfordulhat, hogy több szoftvert nem fejlesztenek Playstationre annak magas ára miatt – jelenti a Reuters.

"Szeret hangoskodni. Nyomást gyakorol rám, én nyomást gyakorolok rá, ilyen az üzlet" – ütött el a szoftvergyártó vezetőjének megjegyzéseit a Sony vezére. Howard Stringer szerint az Activision fenyegetése puszta üzleti taktika.

Stringer egyben leszögezte: nem csökkentik a konzol árát, mivel ebben az esetben minden eladott darab veszteséget termelne. A Sony a vezér közlése szerint nem szándékozik megválni egyetlen üzletrészétől sem, mivel jelenleg éppen a szoftver és a hardver összehangolásán dolgoznak, vagyis ez nem a megfelelő idő arra, hogy bármelyiktől megváljanak.

A válságot illetően Stringer úgy fogalmazott: lát egy kis erősödést, de a jelek egyelőre gyengék. A cégvezető szerint Ázsiáról, azon belül is elsősorban Kínáról sejthető, hogy túljutott a krízis mélypontján, azt azonban nem lehet megmondani, globálisan elérték-e már a gödör alját.

Activison ár PLAYSTATION konzol Sony
Kapcsolódó cikkek