Cégvilág

Vizsgázik a kocsi: Többet kell várni!

Tízedik napja működik, és nem az új rendszer bevezetése miatt kell többet várni az autók műszaki vizsgáztatásával.

Magyarországon ezer vizsgasor várja az ügyfeleket, ezekből hatvan a Nemzeti Közlekedési Hatóság állomásain, általában negyvenszázalékos az országos hálózat kihasználtsága. Sokan szakszervizbe viszik vizsgáztatni kocsijukat, mert ott közeli időpontot kapnak, és az állapotfelmérés után a feltárt hibákat ki is javítják, ám ez a költségesebb megoldás – írja a Népszabadság.

A munkafelvevők tapasztalata, hogy sok autós az átvizsgálás utáni árajánlat hallatán elbizonytalanodik, és spórolásképpen maga vizsgáztatja autóját a lakóhelyéhez legközelebbi NKH műszaki állomáson, ahol viszont általában hosszabbak a határidők.

Az már elgondolkodtató, hogy miért hagyják sokan az utolsó napokra a vizsgára jelentkezést, hiszen legalább egy évre előre lehet tudni a forgalmi engedély lejártát, amire egyébként sok szerviz levélben is figyelmezteti ügyfeleit.

Ha bejelentkezéskor csak távoli időpont jutott, akkor sincs baj, mert az NKH vizsgaállomásra szóló igazolással a műszaki vizsga lejárta után harminc napig lehet közlekedni az autóval, vagy motorkerékpárral. Külföldi utazáskor azonban ezt nem szabad kockáztatni, és nemcsak az érvényesség ideje, hanem a közlekedés biztonsága, valamint esetleges biztosítási viták elkerülése érdekében sem.

zöldkártya NKH műszaki vizsga vizsgáztatás
Kapcsolódó cikkek