Cégvilág

200 ezres nyugdíj járt a 100 milliós végkielégítéshez

Az index.hu értesülései szerint a százmilliós végkielégítési botrányba keveredett humánpolitikai igazgató a végkielégítése kiutalásakor már hónapok óta több mint havi 200 ezer forintos nyugdíjat is felvett, így nem lett volna jogosult a közel százmillióra.

A BKV hétfőn elkészült belső vizsgálati jelentése szerint Szalainé Szilágyi Eleonóra, a BKV közel százmilliós végkielégítést felvett volt személyzeti igazgatója nem volt jogosult a végkielégítésre, mert a kiutalásakor már hónapok óta több mint havi 200 ezer forint nyugdíjat vett fel - írja az Index.

A BKV és a főpolgármesteri hivatal megbízásából készült jelentés szerint Szalainé szerződésének megszüntetésekor és meghosszabbításakor ezt a tényt nem jelentette be, ezért „a társaság számára gazdasági szempontból előnytelen szerződés” köttetett.

Így a vizsgálat szerint a törvényi szabályozást és az azon alapuló kollektív szerződést figyelembe véve a végkielégítés átutalásának időpontjában Szalainé nem volt jogosult a pénzre.

A vizsgálat szerint az igazgatónő ráadásul vezetői engedély nélkül, egyszemélyes intézkedést téve utalta ki magának az összeget. Ezzel a belső szabályozási rendszer és etikai kódex több rendelkezése is sérült.

2008 tavaszán felmondtak az igazgatónőnek. A megállapodásba foglalt javadalmazások összege 86 millió 282 194 forint volt, amelyet áprilisban utaltak át Szalainénak. A pénz mellett további 10 millió 128 900 forint elmaradt prémiumot kapott.

A vizsgálat alapján a BKV vezérigazgatója, Kocsis istván feljelentést tett a BRFK-n a Btk. több paragrafusába ütköző bűncselekmény gyanúja miatt.

végkielégítés rendőrség feljelentés BKV Szalainé botrány
Kapcsolódó cikkek