Cégvilág

Az outletek meghódítják Oroszországot

Eljött, amire sokan vártak Oroszországban: hamarosan ott is megjelenik az outlet center mint kategória.

A GVA Grimley és a Liebrecht & Wood vegyes vállalataként jegyzett Fashion House Development nevű cég a moszkvai Seremetyjevói repülőtér mellől Szentpétervárra induló út kivezető szakaszánál létesít egy óriási központot. Egyelőre csak a telkeket vették meg, jelenleg az alap-infrastruktúra teljes kiépítése zajlik, a több mint tízezer négyzetméter területű épületegyüttest várhatóan 2011-ben adják át.

A Fashion House Outlet Centre hálózat eme új tagja a már működő négy mellé sorakozik fel. Három különböző lengyel városokban, egy pedig – tavaly december óta – Bukarest közelében fogadja a vásárlókat. Az orosz piac a mérete miatt legalább húsz ilyen központot elbír – fűzte hozzá Brandon O’Reilly, a GVA igazgatója.

A szakértő szerint az outlet értékesítési forma a márkáknak is jó, hiszen miközben nem sérül az arról kialakult kép, a megmaradt készleteket (vagy azok zömét) többnyire sikerrel kiárusítják.

Ez most különösen fontos, hiszen a válság közepette a belvárosi boltokban és a plázákban csökkenő értékesítéssel kell számolni, a megmaradt vásárlóerő egy részét pedig az outletekbe lehet terelni.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Szentpétervár GVA outlet ingatlan
Kapcsolódó cikkek