Cégvilág

Érintőképernyős webes nyomtatóval jön a Lexmark

Az elmúlt hónapokban újrapozícionálta magát a Lexmark a tintasugaras nyomtatók piacán. Kiszállt az olcsóbb kategóriákból, mivel úgy ítélte meg ott csak az árban lehet versenyezni, de azok az árak vajmi kevés haszonrést tartalmaznak

Az elmúlt hónapokban újrapozícionálta magát a Lexmark a tintasugaras nyomtatók piacán. Kiszállt az olcsóbb kategóriákból, mivel úgy ítélte meg ott csak az árban lehet versenyezni, de azok az árak vajmi kevés haszonrést tartalmaznak.

Továbbra is megéri azonban felsőbb -többet tudó - termékkategóriákban jelen lenni, még akkor is ha tisztában vannak azzal, hogy a felvevőpiacok eltérő mértékben ugyan de zsugorodtak,a kelet-közép-európai térségben például legalább 30 százalékkal. 

Az új koncepció jegyében a cég a héten mindjárt egy új nyolc modellből álló családot mutatott be Bécsben. A kis- és középvállalatoknak, illetve otthoni felhasználóknak szánt készülékek számos innovációt tartalmaznak, áruk ennek megfelelően 199-399 dollár között mozog. A négy éves fejlesztés után piacra dobott mindent egyben - nyomtatás, fax, lapolvasás - nyomtató sorozatban van három olyan modell, amely közvetlenül a webre is csatlakoztatható ráadásul mindez vezeték nélküli módban.

A nyomtatókra akár mobiltelefonról is küldhetünk képet, Bluetooth adapter segítségével. A fejlesztők a funkciógombok erdejét ikonokkal működő érintőképernyővel váltották ki. Hasznos funkció a névjegykártya olvasó, és a legújabb elvárásokat figyelembe véve rendelkezik a még költséghatékonyabb működést segítő eco funkcióval is, beleértve a kétoldali papírtakarékos nyomtatást is. Az új készülékek támogatják a Windows 7-et, valamint a Mac és Linux operációs rendszereket is. 

érintőképernyő web nyomtató
Kapcsolódó cikkek