Cégvilág

Fej fej mellett az árversenyben a Microsoft és a Sony

A Microsoft a Sony Playstationnel kapcsolatos intézkedéseit követve 100 dollárral csökkentette az Xbox konzol legnagyobb teljesítményű változatának árát.

Jelenleg mind a Microsoft Xbox Elite, mind a Sony Playstation 3 ára 299 dollár. Az árcsökkenések az egész világon érvényesek, eltérések csak valuta árfolyamok következtében alakulhatnak ki - jelenti az AP.

Redmond három különböző tudású videójáték konzolt forgalmaz: a tervezett bejelentés szerint az Xbox középkategóriás, Pro verziójának árát 299-ről 249 dollárra mérsékli a cég. A legolcsóbb, merevlemez nélküli Xbox, az Arcade ára 199 dollár lesz.

Az árcsökkentési hullám jelzi: a videójátékgyártók igyekeznek felélénkíteni az év első felében gyengélkedő keresletet. A Microsoft bejelentését követően a Nintendón a sor: már csak a Wii ára maradt változatlan, a konzol három évvel ezelőtti bevezetése óta 250 dollárba kerül.

A Microsoft eddig 31,4 millió Xbox 360 konzolt adott el. A piacot a Nintendo vezeti 52,6 millió Wii készülékkel, míg a Sony eddig 23,7 millió Playstation 3-at értékesített.

PLAYSTATION Wii Nintendo konzol Sony Microsoft Xbox
Kapcsolódó cikkek