Cégvilág

Hagyó szóvivőjét a BKV fizeti? 10 millió forint prémium

Az Index információi szerint Hagyó Miklós, közlekedési ügyekért felelős főpolgármester-helyettes titkárságvezetője 2007 eleje óta folyamatosan a BKV fizetett munkatársa.

Több mint 800 ezer forintos prémiumot kapott a BKV-tól Hagyó Miklós szóvivője néhány nappal azelőtt, hogy kitört a BKV-t felügyelő főpolgármester-helyettes és a BKV-vezér, Kocsis István közötti háborúskodás – tudta meg az Index.

A MSZP-s politikus szóvivőjeként Horváth Éva szignója az elmúlt hetekben rendszeresen ott szerepelt a BKV-s ügyeket, így a vezérigazgató sorsát is érintő fővárosi nyilatkozatokon, de ezzel egyidőben Kocsis beosztottja is volt. A szóvivő jelenleg a közlekedési vállalat igazgatósági munkatársa napi 8 órás főállásban. Az Index úgy tudja: a fővárosi szóvivősége alatt bérét kétszer emelték.

A menedzseri jövedelmekhez képest szerény, 300 ezer forint alatti nettó fizetését számos prémiummal és jutalommal tették kedvezőbbé. Horváth két és fél éves BKV-s pályafutása alatt mintegy 10 millió forintos premizáláshoz jutott. Horváth Éva az Index kérdésére elismerte, hogy pillanatnyilag mindkét helyen dolgozik, de hozzátette: annyi helyen vállalhat munkát, amennyit teherbírása enged.

Lendvai: azonnal meneszteni kell a felelősöket!

Gyors vizsgálattal és a felelősök azonnali menesztésével zárná le a BKV-botrányt az MSZP elnöke. Lendvai Ildikó az MTV reggeli műsorában úgy fogalmazott, hogy röpüljön mindenki, akinek a dologban felelőssége van. Hozzátette ugyanakkor: Hagyó Miklós szocialista főpolgármester-helyettest nem tartja ilyennek.

A sok tízmilliós kifizetések szerinte az önkormányzati vállalatok gazdálkodásának szabályozatlanságát mutatják. Szocialista képviselők módosítást terjesztettek be a munka törvénykönyvéhez tegnap azért, hogy a vezetők eztán legfeljebb fél évi fizetésüket kaphassák meg végkielégítésként - mondta a pártelnök.

Hagyó BKV szóvivő kommunikáció horváth éva Kocsis
Kapcsolódó cikkek