Cégvilág

Íme, ennyi végkielégítést osztanak a MÁV-nál!

A MÁV Zrt. átlagosan 9,8 millió forintos végkielégítést fizetett a vállalat 2005. június 1. óta elbocsátott 7 felsővezetőjének, a felmondási idő megváltásaként pedig egyénenként átlagosan 17,5 millió forintot - közölte a vasúttársaság.

Az elmúlt két évben elbocsátott felsővezetők átlagosan 1,8 hónapnak megfelelő bérüket vehették kézhez végkielégítés formájában, ami 9,8 millió forintnak felel meg - idézi a távirati irodát a HEOL.

A vasúttársaság irányítói továbbá átlagosan 3,5 hónap felmondási idő megváltásban részesültek, ez egyénenként átlagosan 17,5 millió forintos állami térítést jelent.

A társaságnál kiemelik: a végkielégítésre való jogosultság feltételei és mértéke megegyezik a munka törvénykönyvében meghatározottakkal.

A felmondási idő a munkaviszony időtartamától függően 2-8 hónapig terjedt. A MÁV Zrt. Igazgatóság és Felügyelő Bizottság tagjait és elnökeit visszahívásuk, lemondásuk esetén sem végkielégítés, sem felmondási idő nem illeti meg - fűzik hozzá.

Közben hétőn a Távirati Iroda úgy értesült, hogy Kocsis István, a BKV Zrt. vezérigazgatója augusztus 11-ével lemondott a MÁV-Startnál betöltött igazgatósági elnöki, illetve tagsági posztjáról. AZ MTI úgy tudja, Kocsis István  lemondásának indoka, hogy a közösségi közlekedés átszervezésével, a MÁV-nak és a BKV-nak "közös ügyei" lesznek az elővárosi közlekedés területén, így a két poszt összeférhetetlenné válik.

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek