Cégvilág

Schwarzenegger szomorú napja

A Toyota kiszáll a General Motorsszal közös üzeméből, a kaliforniai Fremontban található gyár termelését más telephelyekre szervezik át.

Ez az első eset, hogy a világ legnagyobb autógyára beszünteti a termelést a kaliforniai székhelyű New United Motor Manufacturing üzemben, Fremontban – tudósít a BBC.

Az üzem bezárására 2010 márciusában kerül sor. A Toyota szerint közép-hosszú távon gazdaságilag nem lenne életképes az üzemeltetés. A termelést más amerikai és japán gyárakba szervezik át.

Arnold Schwarzenegger, Kalifornia szövetségi állam kormányzója kijelentette: "Szomorú ez a mai nap Fremont történetében, miközben Kalifornia csatlakozik azon államok sorához, amelyeket súlyosan érintett az autókereskedelem nemzetközi összeomlása".

A kaliforniai üzem leállítása mellett a Toyota korábban közölte, hogy egy éven keresztül szünetelteti egyik japán gyártósorának működését – ez először fordul elő a cég történetében. Szóba került egy brit termelőegység kivonása is, de erről egyelőre nem született döntés.

termel Schwarzenegger Kalifornia Toyota gyár üzem
Kapcsolódó cikkek