Cégvilág

Visszautasítja a gyanúsítást a Bajcsy kórház! - Nem ügyelnek, leltároznak

Nem takarékossági okok miatt szünetel az ügyelet - cáfolja a híreszteléseket a Bajcsy kórház. Az ok a törvényben előírt kötelező leltározás.

A Fővárosi Önkormányzat Bajcsy-Zsilinszky Kórház augusztus 5-6-7-én zavartalanul biztosítja betegellátást, ám nem vesz részt az ügyeleti ellátásban - áll az intézmény közleményében. Az akut esetek ellátására két műtő áll rendelkezésre, az ügyeleti ellátást pedig az erre illetékes ÁNTSZ írásbeli hozzájárulásával, megszervezte a fővárosi ügyeleti rendszerben. Ennek oka: egy kormányrendelet kötelezően előírja, hogy a költségvetési évről készített könyvviteli mérlegben kimutatott eszközöket minden évben leltározni kell, illetve amennyiben a tulajdon védelme megfelelően biztosított és ellenőrzött, ezt elegendő kétévente végrehajtani.

A Központi Műtéti és Diagnosztikai Tömb műtőiben elhelyezett eszközök leltározására 2007 első negyedévében került sor, tehát már az első negyedévben azt meg kellett volna ismételni. A hosszú évekre visszamenően megfigyelt és elemzett betegforgalmi adatok alapján döntött úgy a kórház vezetése,, hogy a leltárt arra az időpontra ütemezi, amikor a legkevesebb a betegforgalom, ez pedig az augusztus elejei időszak. Ez alatt az idő alatt az intézmény vonalkódos informatikai rendszerű nyilvántartást vezet be, amellyel a kiemelt értékű önkormányzati tulajdon védelmét szolgálja. A kórház vezetői cáfolják azokat a híreket, hogy a leltározásra takarékossági indokok miatt kerített sort.

ügyelet Bajcsy Kórház leltározás
Kapcsolódó cikkek