Cégvilág

Egyesül a Raabersped és az Express-Interfracht

Potvorszki Zoltán a Raabersped GmbH éléről az utódvállalat vezetésébe kerül, annak egyik ügyvezető igazgatója lesz.

Jelentős döntés született a Raabersped GmbH életében. Mint ismert, a MÁV Cargo Zrt. privatizációjáról hozott brüsszeli döntés érintette a társaság tulajdonosi összetételét is. A GYSEV Zrt. tulajdonrészét megvásárolta a Rail Cargo Austria és ezzel a társaság egyedüli tulajdonosává vált.

Az RCA integrációja során olyan döntés született, amelynek értelmében a Raabersped GmbH és az Express-Interfracht GmbH egyesül és október 1-jével Express-Interfracht GmbH néven folytatja mőködését. A bécsi székhelyő társaságot Potvorszki Zoltán, Günther Engelhart és Ernst Aigner operatív ügyvezető igazgatók irányítják.

A Raabersped ausztriai jelenléte közel 20 éves múltra tekint vissza. Először a GYSEV szállítmányozási igazgatósága nyitott képviseletet Bécsben, amely – emeli ki a cég közleménye – rendkívül sikeres piaci és szakmai eredményeket ért el. Potvorszki Zoltán nevéhez főződik a képviselet-nyitás, illetve a Raabersped önálló társasággá alakítása is.

A Raabersped magyarországi privatizációjakor, a Rail Cargo Austria szállítmányozási hálózatának tagjává vált. A 2001-es privatizációt követően, élve az RCA-csoport adottságaival, a Raabersped a közép-kelet-európai szállítmányozók élvonalába került. A bécsi központú Raabersped GmbH magyarországi és horvátországi cégeivel együtt önálló és dinamikusan fejlődő csoporttá vált.

A Raaberspedet ma már piacvezető vasúti szállítmányozó cégként tartják számon. Ennek megerősítését szolgálja a mostani integráció is. Az Express-Interfracht Internationale Spedition GmbH több mint 60 éve ismert a szállítmányozási piacon. A Raabersped GmbH október 1-jével egyesül az ausztriai Express-Interfracht céggel és ezen a néven folytatja mőködését. Az Express-Interfracht átveszi a Raabersped GmbH munkatársait és üzleti szerződéseinek teljesítését is. A megszokott és elismert szolgáltatási színvonal ezzel tovább erisödik. Az Express-Interfracht GmbH a Raabersped GmbH teljes körű jogutódja.

Raabersped GYSEV MÁV Cargo Rail Cargo Austria Potvorszki Express-Interfracht
Kapcsolódó cikkek