Cégvilág

Zene és telefonálás egyszerre – Mozgásérzékelős fülhallgató a Sony Ericssontól

A Sony Ericsson új terméke azoknak kedvez, akik szeretek zenét hallgatni, de fontosnak tartják, hogy eközben ne maradjanak le egyetlen telefonhívásról sem.

A Sony Ericsson hamarosan megkezdi az MH907 fülhallgató reklámozását, ezeket között látható lesz majd egy rajzfilm, amely bemutatja a mozgásérzékelővel szerelt eszköz működését.

A Sony Ericsson mobil kommunikációs ágazatának alelnöke a News Factornak elmondta: a fejlesztés lényege, hogy gombnyomás vagy távvezérlő nélkül irányítható a zenelejátszó és fogadhatóak a telefonhívások. A készülék akkor indítja el a zenét, ha mindkét fülhallgató a helyén van. Ha a használó az egyiket kiveszi a füléből, a telefon automatikusan pillanastopra kapcsol, így fogadható a hívás.

A SenseMe technológiának köszönhetően a fülhallgatók csak akkor kapcsolják a telefont, ha a tulajdonos testével érintkeznek, vagyis nem fordulhat elő, hogy valaki véletlenül fogad egy hívást, ha a fülhallgató a zsebében van. A cég itt ugyanazt a módszert alkalmazta, mint a W910i esetében, ez a készülék a tulajdonos hangulatát érzékelve javasol zenét. A Sony Ericsson nem közölte az eszköz árát, de egyes jelentések szerint a fülhallgató mintegy 55 dollárba (10 ezer forint) kerül majd.

fülhallgató mobil zene telefon W910i mozgásérzékelő Sony Ericsson
Kapcsolódó cikkek