Cégvilág

A manikűrösökre is lecsapott a válság

A gazdasági válság érezteti hatását a kéz- és lábápoló, műkörömépítő szakmában is, a szolgáltatást ritkábban veszik igénybe az ügyfelek - mondta Balogh Lajosné, az Országos Kéz- és Lábápoló, Műkörömépítő Ipartestület elnöke.

A szolgáltatások visszaszorulásával egybecsengenek a Foglalkoztatási és Szociális Hivatal augusztusi adatai a létszámleépítések ágazati megoszlásáról. Ezek már arról tanúskodnak, hogy a leépítések hulláma a gép-, műszer-, és járműgyártás, fémipar felől a könnyűipar, valamint a szolgáltatási ágazatok felé terjed.

A mintegy 5 ezer regisztrált taggal rendelkező ipartestület vasárnap rendezi meg az országos szakmai kongresszusát és szakmai versenyeit, bemutatóit Budapesten. Balogh Lajosné hangsúlyozta, hogy hagyományos rendezvényükön a piacképes tudás megszerzéséhez kívánnak fórumot biztosítani.

Az ipartestület elnöke kiemelte, hogy az érdekképviselet szerint megérett a helyzet arra, hogy a képzésben a szakma specifikumai dominánsabban megjelenjenek. Tapasztalataik szerint a képzésből hiányos tudással kerülnek ki a pályakezdők, és ezen kívánnak segíteni javaslataikkal, amelyek között van például, hogy az oktatók rendelkezzenek hosszabb gyakorlati idővel.

gazdasági válság ipartestület forgalomcsökkenés
Kapcsolódó cikkek