Cégvilág

A Tesco "jó helyzetben van" a kihívásokhoz

Ezt a véleményét hangoztatta a szupermarket lánc elnök vezérigazgatója, miután "szilárd" eredményekről adott hírt.

Sir Terry Leahy szerint a legnagyobb brit kiskereskedelmi lánc adózás előtti profitja az augusztus végével zárult hat hónapban 1,42 milliárd font volt, 1,5 százalékkal nagyobb, mint a múlt év azonos időszakában - tudósít a BBC.

A vállalatcsoport értékesítési forgalma 8,3 százalékkal növekedett és értéke 30,4 milliárd fontot ért el. A Tesco azt is bejelentette, hogy ebben a hathónapos időszakban 6 500 munkahelyet teremtett. A közlemény szerint a szupermarket lánc stratégiája "tetszetős növekedést nyújtott egy kihívásokkal teli időszakban."

A Tesco véleménye szerint a diszkont áruk, valamint a klubkártya rendszer egy évvel ezelőtti bevezetése jelentős fejlődést hozott a vetélytársakhoz képest. A Nielsen felmérései szerint a Tesco ebben a hónapban nagyobb forgalmat bonyolított Nagy-Britanniában, mint elsőszámú riválisa, a Sainsbury’s. A Tesco a válság kezdeti időszakában vesztett piaci részesedéséből  az említett áruházlánc és az Asda javára. A Tesco vezére lassú, de biztos javulásra számít és véleménye szerint már túllendültek a mélyponton.

Sainsbury's Asda Tesco forgalom
Kapcsolódó cikkek