Cégvilág

Az öngyilkossági hullám után teszteli dolgozóit a France Télécom

Miután a cég huszonöt dolgozója követett el öngyilkosságot az elmúlt időszakban, a France Télécom kérdőívek segítségével méri fel alkalmazottai pszichológiai állapotát. A vállalat vezérigazgatója eközben közölte: nem mond le posztjáról.

A huszonöt öngyilkosság és a francia gazdasági miniszter felszólítása után a France Télécom kérdőívekkel vizsgálja 102 ezer alkalmazottját. A cél: a Didier Lombard által "halálos spirálnak" nevezett folyamat megállítása – írja a Le Figaro. A France Télécom a munkahelyi kockázatok elkerülésére szakosodott Technologiát kérte fel az alkalmazottak állapotának felmérése. A lap birtokába került dokumentumon mintegy ötven kérdés található a kommunikációval, a mobilitással, az egészségi állapottal és a munkahelyi hangulattal kapcsolatban.

A Technologia felmérése csak egy része a France Télécomnál indult komplex átalakításnak. A vállalat vezetése ezzel párhuzamosan több, az öngyilkosságok elkerülésére irányuló intézkedést indított el, a cég átalakítása legalább a jövő év februárjáig eltart.

Eközben a cég vezére, Didier Lombard a lapnak adott nyilatkozatában leszögezte: nem mond le tisztségéről és fő feladatának tartja, hogy a "fertőzésként" terjedő öngyilkossági hullámot megállítsa. Mint mondta, humánus és sikeres céggé szeretne tenni a France Télécomot, amelyet születési helyének tekint. Lombard helyettese, a leépítéseket is magába foglaló átalakítási program felelőse már távozott a vállalattól.

vezérigazgató alkalmazott France Télécom teszt Lombard öngyilkosság
Kapcsolódó cikkek