Cégvilág

Elhárult a sztrájkveszély - Megállapodtak a Volán szakszervezetek és a kormány

A Volán szakszervezetek keretmegállapodást írtak alá a helyközi közösségi közlekedés átalakításáról a kormány képviselőjével - közölte a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV Zrt.) és a Volán Szakszervezetek Együttműködési Fóruma.

A dokumentumot a kormány nevében tárgyaló MNV vezérigazgatója, Kamarás Miklós, valamint a Volán Szakszervezetek Együttműködési Fórumához tartozó Autóbusz-közlekedésben Dolgozók Uniója (ADU), a Közúti Közlekedési Szakszervezet (KKSZ), Közlekedési Munkástanácsok Szövetsége (KMSZ), a Liga Közlekedési Szakszervezetek Ágazati Szövetsége (LKSZSZ) képviselői látták el kézjegyükkel.

Az aláírók egyetértettek abban, hogy a helyközi közösségi közlekedés átalakítása során szükségessé váló racionalizálási lépések elsődlegesen a munkavállalók foglalkoztatását, munkakörülményeit nem érintő intézkedésekkel valósulnak meg.  A kormány azt vállalta, hogy a kormány még az idén meghosszabbítja  a helyközi közszolgáltatási szerződéseket 2016. december 31-ig a magyar és európai uniós előírásoknak megfelelően - írja közleményében az MNV.

 

Világgazdaság Online-->

MNV kksz sztrájkveszély megállapodás Volán
Kapcsolódó cikkek