Cégvilág

Ki fizette Lakat T. Károlyt? - Gyárfás szánalmasnak tartja a döntést

A megállapodásban szereplő 19 helyett „éveken keresztül” 22 percnyi hirdetést sugárzott a naponta háromórányi műsort adó produkció – ez Medveczky Balázs legújabb érvelése a Nap-kelte ellen – írja a Népszava.

Gyárfás Tamás producernek tudomása van arról, hogy az MTV kuratóriumi elnökségének legutóbbi ülésén az ügyvezető alelnök a mintegy félszáz oldalas kimutatását kiosztatta a kurátoroknak, ezzel megalapozatlanul keltette rossz hírét. Az MTV ügyvezető alelnöke laikusként beleszámolta a hirdetési időbe a reklámblokkok elején és végén látható valamennyi felvezető és záró- képsort is, ami pedig – mint tudniillik – a média­törvény szerint nem része a reklámidőnek - írja a lap.

A vita csaknem egy hónapja tart. A köztévé alelnöke szeptember 25-én, pénteken az MTV gazdasági ellehetetlenülésre hivatkozva mondta fel a szerződést a Nap-keltét készítő céggel. Másnap már nem sugározták a műsort. Talán már rájöttek, hogy a szerződésbontás megalapozatlan volt, mert azóta sorra jöttek elő a műsorral kapcsolatos újabb és újabb problémák. Először azt állították, hogy Lakat. T. Károly főszerkesztő fizetését a közszolgálati televízió biztosította, de kiderült, ez nem igaz, mint ahogy a műsorvezetők, az MTV belsős dolgozóinak tiszteletdíját sem az MTV fizette a Nap-keltében vállalt szerepükért – írja a Népszava.

Az ügyvezető alelnök ezt követően az üvegszál-összeköttetés költségeit vetette fel. Holott éppen az ő utasítására rendelte meg az MTV a napi 24 órában rendelkezésre álló üvegszálas kapcsolatot, még a díszleteket is leszállíttatta. Medveczky ugyanis azt szerette volna, hogy az Angol utcai stúdió budapesti regionális központként is működjön. A szerződés aláírását megelőző nap délutánján azonban a megállapodástól indoklás nélkül visszalépett.

Gyárfás Tamás szánalmasnak tartja, hogy a köztévé irányítója a tulajdonosi jogokat ellátó kuratórium által támadott döntését, mintegy hétéves folytonos együttműködés után utólagos érvekkel próbálja indokolni.

reklám Lakat T. Károly fizetés Gyárfás nap-kelte mtv
Kapcsolódó cikkek