Cégvilág

MTV: Bomberát hazahívták, a brüsszeli tudósító kinn maradhat

Költségcsökkentési okokból januártól az MTV budapesti központjában folytatja munkáját Bombera Krisztina, a köztévé eddigi washingtoni tudósítója.

Bombera Krisztina 2007 szeptembere óta vezette a Magyar Televízió tengerentúli irodáját. Az újságírót mostantól az MTV budapesti központjában „olyan új kihívások, feladatok várják, amelyekben műsorvezetői és újságírói kvalitásait, valamint nemzetközi tapasztalatait is hasznosíthatja” – fogalmaz az MTV közleménye.



Az MTV költségcsökkentési intézkedései nem érintik a brüsszeli tudósítót. Vígh Zoltán továbbra is az központjából végezheti munkáját.

A takarékossági intézkedésekkel kapcsolatban az MTV hírigazgatója, Bednárik Imre elmondta: „A tengerentúli tudósítói poszt megszüntetése csupán az egyik a kényszerű lépések közül. Áttekintettük például a külföldi hírügynökségekkel kötött szerződéseket, és január 1-jével felmondjuk a CNN-nel fennálló megállapodásunkat. Visszavontunk más szakmai megbízásokat is, felmondtuk az Earth Tv-vel, illetve két közvélemény kutató intézettel lévő eddigi szerződéseinket.”


 

 

takarékosság Bombera Krisztina tudósító mtv köztévé
Kapcsolódó cikkek