Cégvilág

"Nem támogatjuk, mert az Opel tönkretételéhez vezethet"

Lapértesülés szerint a brit gazdasági miniszter nem támogatja az Opel átstrukturálására vonatkozó terveket.

Peter Mandelson a Telegraph információi szerint úgy fogalmazott, hogy a Magna Opellel kapcsolatos terveiben gyenge pontok találhatóak és átalakításra szorul, attól függően, hogy milyen negatív következményekkel jár a Vauxhallra nézve – idézi az AFP.

A lap úgy értesült: a kormány a PricewaterhouseCoopers szakértőit kérte fel arra, hogy a németországitól függetlenül vizsgálják meg az elképzeléseket. Az Opel márka brit párja, a Vauxhall két üzemben 4 700 főt foglalkoztat a szigetországban.

A korábbi megállapodás szerint a Magna 3 milliárd eurós támogatást kap a német államtól, de ennek feltétele, hogy az autógyárnak más, a gyárnak otthont országok is segítséget nyújtsanak. A német kormány tegnap tagadta a Handelsblatt értesülését, miszerint Berlin visszavonná a korábbi ajánlatát.

A tiltakozáshoz csatlakozott Spanyolország is. Madrid bojkottálja az ügyben ma tartandó berlini találkozót. Ehelyett Miguel Sebastián ipari miniszter Siegfried Wolffal, a Magna társ vezérigazgatójával tárgyal a tervek átdolgozásáról. Egy spanyol illetékes a Financial Times szerint úgy fogalmazott: nem hajlandóak támogatni egy olyan tervet, amely tönkreteheti az Opel márkát Spanyolországban és Európában is.

támogatás német vauxhall Magna Opel
Kapcsolódó cikkek