Cégvilág

Párkereséskor érdemes szerződést kötni! – Társkereső teszt

A legtöbben – valószínűsíthetően kényelmi és praktikus szempontok miatt egyaránt – az interneten igyekeznek társra lelni. A Kosár magazin a társkereső oldalakat tesztelte.

„Az a lényeg, hogy valami újat tudj mondani a neveddel és regisztrációs lapoddal is; jól add el magad” – mondta a Kosár magazinnak egy fiatalember, aki csupán nyolc-kilenc hónapig űzte az online „műfajt”, de ez alatt az idő alatt komplett stratégiákat alakított ki, és komoly társat is talált.

Ugyanakkor a hagyományos társkeresők sem mentek ki a divatból, ám nem árt az óvatosság: a magukat elit társkereső klubként hirdető, akár (több)százezer forintot is elkérő szolgáltatók olykor vajmi keveset tesznek az ügyfelek érdekében.

Kathi Attila, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) szóvivője kiemelte, hogy mindenképpen kössünk szerződést, és legyünk pontosan tisztában azzal, hogy az iroda vagy az online cég milyen kötelezettségeket vállal, hány eseményre, kiközvetítésre vállal felelősséget és milyen feltételekkel.

Ha úgy érezzük, a társkereséssel foglalkozó cég nem teljesítette a szerződésben lefektetett feltételeket, vagy visszaélt adatainkkal, megkereshetjük a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságot, ahol panaszt tehetünk, és kivizsgálják a kérdést, élhetünk perrel, vagy az adatvédelmi biztoshoz fordulhatunk – áll a Kosár magazin októberi számában.

Kathi társkeresés teszt társkereső NFH
Kapcsolódó cikkek