Cégvilág

Rádiós frekvenciatender: zűrzavar, kizárás(ok)

Kizárta tegnap az országos kereskedelmi rádiós jogosultságokra kiírt pályázatból a Zene Rádió Országos Kereskedőház Zrt.-t az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT).

A médiahatóság közleménye szerint a társaság üzleti-pénzügyi tervezete a piaci körülményekre vonatkozóan helytelen, nem megalapozott feltételezésből indul ki. Mivel a Zene Rádió a jelenleg a Sláger Rádió, illetve a Danubius Rádió által használt hullámsávért is versenybe szállt, mindkét kiírásból kizárták.

Az Index információi szerint ugyanakkor két további aspiránst is kizárna az ORTT. Értesülésük szerint azért, mert a jelentkezők árbevételük 50 százalékát vagy ennél nagyobb összeget ajánlottak fel éves koncessziós díjként, ez a médiahatóság szerint elképzelhetetlen. Kedden hasonló hírek szivárogtak ki: a stop.hu szerint az ORTT olyan határozati javaslatot készített elő, amely a mezőny felét, azokat a pályázókat kizárná, amelyek a legnagyobb összegű ajánlatokat tették a koncessziós díjak esetében.

Az Index tegnap arról írt, hogy a nagyobbik vételkörzetű országos kereskedelmi frekvencián sugárzó Sláger Rádió tulajdonosa kapta a legkevesebb pontot a két országos jogosultságra kiírt pályázat hivatali értékelése során.

Az Advenio Műsorszolgáltató Zrt. és a Zene Rádió Országos Kereskedőház Zrt. 90-90, a Radiocafé tulajdonosai által jegyzett FM1 Konzorcium 85, a Danubius és a Juventus működtetője egyaránt 66, míg a Slágeré 60 pontot kapott a maximálisan megszerezhető 100-ból.
A pályázatok szeptember 28-i beadása után közzétett menetrend szerint egy hét áll rendelkezésre, hogy a beadott anyagok alaki, tartalmi érvényességének vizsgálata után az ORTT irodája előterjesztést készítsen. Győztest a testület várhatóan a november 4-i ülésen hirdet. VG


Nyolc pályázó két frekvenciára

A Danubiusnak otthont frekvenciára a Danubius Rádió Műsorszolgáltató Zrt., az ez év szeptemberében a Magyar Nemzet–HírTV csoporthoz tartozó Lánchíd Kereskedőház által létrehozott Advenio Műsorszolgáltató Zrt., a szintén szeptemberben Márton Dávid, a Rádió 1 alapítója által bejegyzett Zene Rádió Országos Kereskedőház Zrt., valamint a Rádió Juventus Műsorszolgáltató Zrt. pályázott.

Az ORTT közlése szerint a Sláger Rádió jelenlegi frekvenciájára jelentkezett a Sláger Rádió Zrt., az – Est Media Group és a tulajdonában lévő Radiocafé 98.6 által alkotott – FM1 Konzorcium, a Danubius Rádió Műsorszolgáltató Zrt., valamint a Zene Rádió Országos Kereskedőház Zrt.

Az ORTT közlése szerint a Sláger Rádió jelenlegi frekvenciájára jelentkezett a Sláger Rádió Zrt., az – Est Media Group és a tulajdonában lévő Radiocafé 98.6 által alkotott – FM1 Konzorcium, a Danubius Rádió Műsorszolgáltató Zrt., valamint a Zene Rádió Országos Kereskedőház Zrt.

-->

Sláger Rádió ORTT frekvenciaháború Danubius Rádió
Kapcsolódó cikkek