Cégvilág

A világ legbefolyásosabb menedzsment guruja Budapesten

Óriási piac lehet a világ milliárdnyi szegénye is – mutatott rá előadásában C. K. Prahalad. A Times által 2009 legnagyobb hatású menedzsment gurujává választott michigani professzor a Rajk László Szakkollégium Simon-díját vette át hétfő este Budapesten.

Az indiai származású professzor az Uránia dísztermében tartott előadásában kifejtette: a termékek, az értékesítési csatornák és a marketingeszközök új változataival nemcsak új piacokat nyerhetünk, de a jobb kiszolgálás által esélyt is adhatunk a szegényebb rétegek felemelkedéséhez.

A core competence elmélet atyja, úgy vélte, ehhez elengedhetetlen az állandó innováció és a környezettudatos megoldások használata.

"A Herbert Simonról elnevezett díjjal a kollégium tagsága azon elméleti szakembereket kívánja elismerni, akiknek a munkássága kiemelkedő mértékben járult hozzá a gyakorlati gazdasági problémák megoldásához. és akiknek munkássága hosszabb időn át jelentősen hatott a szakkollégisák gondolkodására. A díjat évente ítélik oda a Rajk Kollégiumi Gyűlésének szavazata alapján" - mondta a Világgazdaság Online-nak Chikán Attila, a kollégium igazgatója.

A díj ürügyén Prahalad "Új menedzsmentparadigmák felé" című könyve is a boltokba került.

simon-díj rajk prahalad core competence
Kapcsolódó cikkek