Cégvilág

Begurultak a libatenyésztők, feljelentik a Négy Mancsot

Magyarországon kíván jogi lépéseket tenni a Négy Mancs állatvédő szervezettel szemben a Baromi Termék Tanács (BTT) – erről a szervezet elnöksége döntött hétfői ülésén.

Bárány László, a BTT elnöke az Élelmiszer Online-nak elmondta: nem a szervezet állatvédelemmel kapcsolatban végzett tevékenységét kifogásolják. A szervezet azon hazug és hamis állításait kívánják jogi úton megtámadni, amelyek arra vonatkoztak, hogy Magyarországról beteg, antibiotikummal kezelt termékek kerültek az osztrák és német boltokba.

A magyar feldolgozóüzemekből kizárólag a legszigorúbb állatorvosi és higiéniai ellenőrzésen átesett termékek kerülhetnek piacra – mondta el Bárány László, aki szerint ezek a támadások nem csupán a magyar libaszektornak okoztak hatalmas károkat, általuk az egész hazai élelmiszeripar, élelmiszer-biztonsági rendszer szenvedett óriási csapást.

A BTT elnöksége egyúttal azzal a kéréssel fordul a földművelési és vidékfejlesztési miniszterhez, hogy a kormány ebben az ügyben tegyen diplomáciai, de még inkább jogi lépéseket.

élelemiszerpiac négy mancs libatenyésztők
Kapcsolódó cikkek