Cégvilág

Szabályosan „ünnepelte” születésnapját a Penny Market?

Szabályosan „ünnepelte” születésnapját a Penny Market? Megtévesztette-e ügyfeleit számlacsomagjainak hirdetéseivel az OTP? Őszinte volt-e a Kinizsi Bank „tavaszváró arany” akciója? Ezek a kérdések szerepelnek a héten a Gazdasági Versenyhivatal versenytanácsa előtt.

A Penny Market Kft. nyár elején került a látókörébe. Az üzletlánc születésnapi kampányában csak hirdette, de nem szolgáltatta megfelelő időtartamig és mennyiségben bizonyos termékeit. Feltételezhetően nem fordított kellő gondot a készletezésre, így több üzletben jó pár reklámozott áruhoz nem juthattak hozzá a fogyasztók.

 A GVH az eljárás megindításakor úgy vélekedett, a cég számolhatott volna az ellátás nehézségeivel. Feltételezése szerint a társaság megsértette a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló törvényt.

A Penny Marketet tavasszal 100 millió forintra bírságolta meg a GVH, mert nem készült fel kellően a meghirdetett akcióra, nem gondoskodott elegendő készletről, és egyes termékeit nem a reklámozott áron adta el. A hivatal korábban már rámutatott: nem mentesít a jogsértés alól, ha az üzlet „a készlet erejéig” hirdeti meg akcióját.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

OTP GVH Penny market Kinizsi Bank megtévesztő
Kapcsolódó cikkek