Cégvilág

Tovább igényelhető a forgóeszköz hitel - Kicsiknek is!

A K&H által nyújtott K&H Új Magyarország forgóeszköz hitel 2010. december 31-ig igényelhető, így még egy évig elérhető lesz a mikro-, kis- és középvállalkozások számára az európai uniós támogatás. Emellett az igénylő vállalkozások körének bővítésével több kkv számára jelenthet kedvezményes, 10 százaléknál alacsonyabb kamat melletti finanszírozási lehetőséget a hitelprogram.

Az Új Magyarország Forgóeszköz Hitelprogramot 2010. december 31-ig vehetik igénybe azok a mikro-, kis- és középvállalkozások, amelyek tevékenységük bővítéséhez kívánnak forgóeszköz-finanszírozáshoz jutni. A hitelprogram keretösszege 100 milliárd forint, amelyet a Magyar Fejlesztési Bank és a Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. 50-50 százalékban finanszíroz. A 100 milliárd forintos keretösszegből 14 milliárd forint a Közép-Magyarország Operatív Program, 86 milliárd forint pedig a Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretében kerül elosztásra.

A K&H által nyújtott uniós hitelt továbbra is tevékenység bővítéséhez szükséges forgóeszköz finanszírozásra lehet igényelni, ugyanakkor nem kell igazolni a tevékenységbővítést a kezdő vállalkozások számára, valamint a hitelintézeti hitellel nem rendelkező vállalkozások számára. „Nagy segítséget jelenthet, hogy bővült a programban finanszírozható vállalkozások köre, mivel immár nemcsak a termelő vagy szolgáltató tevékenységet végző cégek, de a kkv ügyfélkörben jelentős részarányt képviselő kereskedelmi vállalkozások is igényelhetik a konstrukciót” – magyarázta Németh László, a K&H kkv marketing főosztály vezetője. „Tapasztalataink szerint közel minden 3. igénylőt azért kellett elutasítanunk, mert tevékenységi köre nem felelt meg a korábbi követelménynek” – tette hozzá.

A K&H Új Magyarország forgóeszköz hitel egyedülállóan alacsony, 10 százalék alatti kamatfizetés mellett kínál hitelfelvételi lehetőséget a kkv-k részére. A hitel lejárata az ügyfelek igényeihez igazodva a hitelszerződés hatályba lépésétől számított 1 év + 1 nap, vagy 2 év lehet. A hitel igényléséhez önerő nem szükséges, legfeljebb 200 millió forint igényelhető. A tőketörlesztés lejáratkor egy összegben fizetendő vissza, lehetőség van azonban ingyenes előtörlesztésre. Amennyiben egy kkv nem rendelkezik elegendő tárgyi fedezettel, az intézményi garanciák segítségével erősítheti a hitelfelvételhez szükséges biztosítéki hátteret - a Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt., a Garantiqa Hitelgarancia Zrt., valamint az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány kezessége is bevonható.

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek