Cégvilág

YouTube-ozni tanulnak a püspökök

A Google, a Facebook, a YouTube és a Wikipedia illetékesei Európa püspökeit tanítják arra, hogyan kommunikáljanak a hívőkkel az újmédia segítségével.

Holnap kezdődik az a négynapos konferencia, amelynek keretében a Facebook, a Google, a Wikipedia és a YouTube szakemberei elmagyarázzák a katolikus egyház vezetőinek, mit jelent a fiatalok számára az internet – írja a Telegraph.

A püspökök a közösségi portál és a videómegosztó használata mellett azt is megtanulják, hogyan védjék ki a hacker támadásokat. Ebben egy svájci hacker, valamint az Interpol szakértői lesznek a segítségükre.

A Vatikán hivatalos kommunikációs szervezete úgy nyilatkozott: "a hackerek egy párhuzamos kultúrát alkotnak, amelyet gyakran figyelmen kívül hagy az egyház, de az információ technológia rajongói nem". A konferencia egy a pápa által életbe léptetett modernizáló döntések közül. Mint arról beszámoltunk, a Vatikán a földönkívüli életről szóló konferenciát is szervez. XVI. Benedek pápa maga is iPodot és notebookot használ.

Wikipedia püspök Google Facebook youtube
Kapcsolódó cikkek