Cégvilág

"A taxisok szépen lassan eltűnhetnek az utakról"

A héten csúcsot dönthet a benzin ára. A Mol szerdán várhatóan 6 forinttal emeli a benzin, és 4 forinttal a gázolaj literenkénti árát. Január elsejétől pedig a jövedéki adó emelkedése hoz újabb drágulást, így januárra a benzin ára elérheti a 320 forintot is. A taxisokat nemcsak az áremelkedés, hanem a fővárosi önkormányzat által 12 éve elrendelt tarifaplafon is sújtja – tudósít a Gazdasági Rádió.

Az Országos Taxis Szövetség elnöke a Gazdasági Rádiónak elmondta: az üzemanyagok árának emelése egész biztosan a szolgáltatás minőségének rovására megy majd, hiszen a drágulást nem tudják áthárítani az utasokra.

Ennek oka, hogy a Fővárosi Önkormányzat 12 évvel ezelőtt rögzítette a taxis tarifák felső határát, és ez a plafon az ellenére azóta is változatlan.

Az elnök szerint a taxisok azt szeretnék elérni, hogy a taxis tarifákat minden évben felülvizsgálják, csakúgy, ahogy a BKV árai is évente emelkednek. A szakértő hangsúlyozta: ezek a hetek és hónapok a tartalékok feléléséről szólnak, hiszen a fuvarozó vállalkozók fokozatosan ellehetetlenülnek, sokan más munka után néznek, a taxisok szépen lassan eltűnhetnek az utakról.

 „A türelmünk egyre fogy, de még kitart egy ideig” – fogalmazott az Országos Taxis Szövetség elnöke.

Mint arról tegnap beszámoltunk, emeli bruttó 6 forinttal a benzin és 4 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. Ez azt jelenti, hogy januárban történelmi csúcsra emelkedik a benzin ára.

benzinár taxi taxis szövetség üzemanyagár
Kapcsolódó cikkek