Cégvilág

Az AH az ország 88 százalékára kiterjeszti a digitális adást

Decembertől az ország 88 százalékán fogható lesz az Antenna Hungária digitális televíziós és rádiós szolgáltatása. A sugárzott csatornák többségéért nem kell előfizetési díjat fizetni. A műsorszóró a rendszer teljes kiépítésére 25 milliárd forintot fordít a következő években.

Az Antenna Hungária Zrt. 2008 nyarán nyerte el a digitális földfelszíni televíziós és rádiós műsorszórásra kiírt pályázatot. A társaság előfizetési díj nélküli televíziós szolgáltatása jelenleg az ország 60 százalékán érhető el - közölte a HírTv.

Decembertől a lefedettség 88 százalékosra nő, a műsorszóró tíz új telephelyről sugároz, és digitális adás minden magyar megyében vehető lesz. Két éven belül a lefedettség 92-94 százalékra emelkedik majd. Az egyik piackutató cég felmérése szerint október végéig 86 ezer darabot telepítettek az Antenna Hungária digitális szolgáltatásának vételéhez szükséges készülékből.

A berendezés használatáért havi 715 forintot kell fizetni, de a két országos kereskedelmi csatorna és a három közszolgálati csatorna sugárzása ingyenes.

 

Antenna Hungária digitális adás fejlesztés
Kapcsolódó cikkek