Cégvilág

Dobra verné a BBC Worldwide-ot a brit kormány

A BBC számára is csak nemrég derült ki, hogy a brit kormány arra igyekszik rávenni a közszolgálati vállalatcsoportot, hogy értékesítse a Worldwide részleget a takarékosság jegyében.

A kormány saját megfogalmazása szerint szeretné elérni, hogy az anyavállalat utánanézne a szervezeti egység leválasztásával kapcsolatos lehetőségeknek, beleértve annak teljes vagy részleges eladását.

Az elképzelés ismét súrlódást kelt a BBC és a kabinet között, mint hogy a társaság ma kereken közölte, hogy a BBC Worlwide nem eladó – írja a Guardian.

A lapnak nyilatkozó források szerint a BBC csak pár hete vette észre, hogy a kormány az 1 milliárd fontos forgalmat generáló üzletágát is szerepelteti azon a listán, amelyet az eladható elemek találhatóak.

A helyzet azért is érdekes, mert bár korábban a BBC-nél is felmerült a részleges privatizáció ötlete, a társaság mindent megtesz azért, hogy megtartsa függetlenségét a szigetország kormányával szemben, ezért egy esetleges eladást is teljes mértékben maga vezényelne le.


 

BBC Worldwide privatizál kormány elad
Kapcsolódó cikkek