Cégvilág

Ebéd házhozszállítók - 15-ből 9 étel csak közepes

15 ismert ebéd házhozszállító cég menüjéből (leves, illetve főzelék feltéttel) 9 csak közepesre vizsgázott a novemberi Kosár magazin nagy élelmiszertesztjén.

A vizsgálat házhozszálító cégektől nem rendelhető meg pontosan ugyanaz az étel. Az összehasonlítás érdekében ezért a Kosár magazin szakértői minden szolgáltatótól rendeltek egy adag zöldséges jellegű (húst lehetőleg nem tartalmazó) levest, és főzeléket feltéttel (amennyiben együtt rendelhető, akkor azt, illetve, ha külön van, akkor húsos feltétet). Mindezt pedig 700–900 Ft közötti áron.

Az egy-egy adag ételeket hatan kóstolták végig közülük öten az élelmiszer-szakma különböző ágaiban nagy tapasztalattal rendelkező szakemberek.

A leveseknél összesen három kiváló, illetve hat-hat jó és közepes minősítést osztottak ki a bírálók. Az egész teszt legjobb étele is innen került ki, egy nagyszerűen sikerült gombakrémleves formájában.

A levesekhez képest jóval nagyobb variációs lehetőséget kínáló főzelékek (brokkoli, kelkáposzta, tök, sóska, paraj) között találkoztak halszagú és rosszízű spenóttal, és kiváló sóskával egyaránt. A végeredmény: 2 kiváló, 4 jó, 7 közepes és 2 még megfelelő osztályzat.

A feltéteknél voltak a legjelentősebb minőségi eltérések a minták között. Igaz, nem túl egyszerű összehasonlítani egy tükörtojást egy sertéspörkölttel vagy fasírttal. Mindenesetre kiváló és gyenge tükörtojás, közepes fasírtok, és egy majdnem (0,1 pont híján) elégtelen röszti burgonyával is meg kellett birkózniuk a tesztelőknek. Összességében e kategóriában 3 kiváló, 1 jó, 8 közepes és 3 még megfelelő minősítés született.

Összességében egyetlen ebédszállító érte el a kiváló minősítést, a többiek jó (5), illetve közepes (9) osztályzatot szereztek.

Kosár magazin teszt étel házhozszállító
Kapcsolódó cikkek