Cégvilág

Félmillió autót hív vissza a Fiat - Magyarország is érintett

A Fiat mai közlése szerint 500 ezer Grande Punto és Grande Punto Abarth típusú autót hívott vissza a kontinensen.

Az olasz autógyár megfogalmazása szerint a kormánymű "lehetséges hibája" miatt hívta vissza a fél millió személyautót. Az autók fele Olaszországban, a többi Európa más országaiban fut.

Az AFP által idézett közlemény szerint az érintett tulajdonosokat levélben értesítik arról, hogy vegyék fel a kapcsolatot a márkaszervizzel. A visszahívásról a kereskedők kezdeményezésére döntött a Fiat.

Két hete zajlik Európa-szerte a FIAT visszahívási akciója, amely során 500 ezer Grande Punto és Grande Punto Abarth kormányművét ellenőrzik "lehetséges meghibásodás" miatt. Az autók fele Olaszországban, a többi Európa más országaiban fut.

Amint Józsa Gábor, a FIAT Magyarország Kft. garancia ügyeket intéző szakértője lapunknak elmondta, a kormányoszlopot rögzítő bilincs csavarjait ellenőrzik. Mindez megelőző intézkedés, hiszen nincs tudomásunk emiatt bekövetkezett balesetről - hangsúlyozta a szakember.

Hazánkban valamivel több mint 3300 kocsit érint az akció, és hetente 500-600 tulajdonost értesítenek a márkaszervizek a fél órás ellenőrzésről. Az eddig átnézett több mint száz jármű közül csak két esetben volt szükség beavatkozásra.

AP - Világgazdaság Online-->

Európa visszahív márkaszerviz Punto fiat
Kapcsolódó cikkek