Cégvilág

"Lenne kedve a Volkswagen amerikai gyárában dolgozni?"

Magyar logisztikai vezetője lesz a Volkswagen-konszern Amerikában épülő gyárának. A győri Juhász László családjával december 13-án kel útra, hogy megkezdje három éves megbízatását az Egyesült Államokban – tudósít az Autopro.

"Juhász úr, lenne-e kedve a VW amerikai gyárában logisztikai vezetőként dolgozni?" - ezt a kérdést tette fel telefonon a világ egyik legnagyobb autógyárának logisztikai vezetője Wolfsburgból - idézi fel az Autoprónak a pillanatot Juhász László, a győri Audi logisztikai vezetője, hogyan kapott felkérést a feladatra. Ezen a szinten ugyanis már felkérésre zajlanak a dolgok, s nem pályázattal. Wolfsburg huszonnégy óra gondolkodási időt adott. Nem többet, nem is kevesebbet.

A Volkswagen észak-amerikai gyára a terv szerint épül. Ez lesz majd Juhász László új munkahelye.  Év végére a festőüzem, a karosszéria üzem és az autószerelde tetőt kap. Szériában 2011 januárjától gyárt autókat a VW ott, ahol a logisztika teljes irányítása magyar kézbe kerül. Chattanoogában középkategóriás limuzint gyárt a VW amerikai piacra, a neve még nem ismert.  A felfutás után naponta többszáz jármű készül itt, az alkalmazotti létszám kétezer körül lesz.

Ha a gyár stabilan működik majd, akkor összehasonlítható lesz a feladatom azzal, amit a győri Audiban végzek, addig azonban még néhány millió liter víz lefolyik a Tennessee folyón - jelzi Juhász László azt, hogy egy új projekt felépítése, az új csapat felállítása semmihez nem hasonlítható kihívást jelent. Egy olyan  modell felépítése várható Amerikában, amelyet később akár a konszern más gyáraiba is átültethetnek.

Wolfsburg Volkswagen Chattanooga festőüzem amerikai
Kapcsolódó cikkek