Cégvilág

MÁV: jövőre jön a regisztrációs jegy

A kormány a jövő év elején regisztrációs jegyet vezet be a MÁV vonalain, hogy pontosan lehessen tudni, ki, honnan, hova, milyen kedvezmények igénybe vételével utazik a vasúttársaság járatain - közölte Szollár Domokos csütörtökön.

A kedvezményekről szóló döntés előtt fel kell térképezni, hogy hányan és milyen rétegek veszik igénybe ezeket a kedvezményeket, elfogadhatatlan ugyanis, hogy Magyarországon 8 millió embernek van kedvezményes utazási lehetősége az egyébként súlyosan veszteséges társaság járatain - mondta a kormányszóvivő.

A szárnyvonalak felfüggesztéséről szóló döntés előtt a kormány végzett utasszámlálást, ugyanígy a kedvezmények átalakításáról is a tények, adatok, számok ismeretében lehet dönteni - magyarázta Szollár Domokos.

Jelenleg a vasúti utazások többsége államilag erősen dotált: a napi mintegy 130 ezer utasnak csupán 15 százaléka vált teljes árú jegyet - emlékeztet a Népszava -, a többiek vagy teljesen ingyen veszik igénybe a vasúti közszolgáltatást, vagy kisebb-nagyobb kedvezményt kapnak.   

regisztrációs jegy MÁV
Kapcsolódó cikkek