Cégvilág

Osztrák cég lép be a magyar mobil-piacra

Magyarországon is megveti a lábát az Emporia Telecom. Az osztrák vállalat idősek igényei szerint tervezett mobiltelefonok forgalmazásával foglalkozik.

Saját fejlesztésű készülékeit a világ 22 országában, főként Európában forgalmazza, az idén félmillió darabot akar eladni belőlük – jelezte lapunknak Eveline Pupeter-Fellner, a cég tulajdonos-ügyvezetője. Hozzátette: az európai népességen belül olyan ütemben nő az idősek aránya, hogy a következő két évben megnégyszereződhet az eladható mennyiség.

Az 1991-ben alapított linzi családi vállalkozás kezdetben vezetékes telefonokkal foglalkozott, az utóbbi hat-hét évben fedezték fel az üzleti lehetőséget az időskorú mobilügyfelek szegmensében. Sok idős embernek gondot okoz a ma kapható készülékek mégoly egyszerű menürendszerének a kezelése.

Számos előre telepített funkciót feleslegesnek tartanak, az eszközt a telefonáláson kívül legfeljebb SMS-ek küldésére kívánják használni. Fontos elvárás még a gyengébb látás miatt a nagyméretű kijelző és az ujjvégekhez jobban igazodó nyomógombméret, valamint az erőteljesebb csengés.

További részletek a holnapi Világgazdaságban!

mobilpiac ektronika infokommunikáció
Kapcsolódó cikkek