Cégvilág

Szélesíti modellkínálatát az Audi

A cég mai közlése szerint az Audi 7,3 milliárd eurót fektet gyárainak modernizálásába, új technológiák fejlesztésére. Az ingolstadti gyár modellkínálatát is szélesíti.

Az összeget 2009 és 2012 között költi el a Volkswagen csoporthoz tartozó gyártó, amely 2015-re a jelenlegi 34-ről 45-re emeli modelljei számát. A 7,3 milliárd eurós keret 80 százalékát új technológiák fejlesztésére fordítja az Audi.

Axel Strotbek, a cég pénzügyeit irányító illetékes az AP-nek úgy nyilatkozott: az elektromos hajtás kifejlesztésével és más modern technológiák finanszírozásával az Audi jövőjét alapozza meg. 2010-ben az Audi az A1, A7, A8 és R8 Spyder modelleket is felveszi termékportfóliójába, a Q5 hibrid változata pedig 2011-ben érkezik a kereskedőkhöz.

Az Audi 3,8 milliárd eurót fordít a Németországban található két üzemének fejlesztésére. A befektetők pozitívan fogadták a bejelentést, a cég részvényeinek árfolyama 4,2 százalékot emelkedett a frankfurti kereskedésben.

A váratlanul megugrott rendelésállomány révén a tervezettnél egy héttel rövidebb lesz az Audi Hungaria szokásos téli leállása az idén – értesült a Világgazdaság.

befektet Audi fejleszt A1 A7 Q5 A8
Kapcsolódó cikkek