Cégvilág

Töröltek egy utazási irodát

Törölték a Tolna Tours utazási iroda működési engedélyét, mivel a cég megkárosította 72 ügyfelét. Az ügyvezető igazgató ígéri, mindenkit maradéktalanul kártalanítanak – számol be a teol.hu.

Jogszabálysértés miatt hivatalból törölte a Tolna Tours utazási iroda engedélyét a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal. A határozat november 23-án emelkedett jogerőre, olvasható a hivatal honlapján.

Hetvenhét károsult van, aki befizették a részvételi díjat, vagy annak előlegét, de az utazási iroda nem teljesítette a szolgáltatást és nem adta vissza a pénzüket. Ezért törölték az engedélyt. A károsultak közül 34-en arra panaszkodtak, hogy a Tolna Tours nem mindenütt fizette ki a partnereit. Más esetekben elmaradt az út, de a befizetett összeget nem kapták meg. 

Reiner Ilona ügyvezető igazgató a teol.hu kérdésére elmondta, összesen 7 millió forinttal tartoznak a 77 utasnak, de ezt az összeget a biztosító kifizeti a károsultaknak. Mindenki visszakapja a pénzét, hanyagsúlyozta, s erről az ügyfeleit írásban is tájékoztatta. A kötelező kaució erejéig ugyanis biztosítást kötöttek.

A Tolna Tours anyagi nehézségei tavaly év végén kezdődtek. A szezon átlagában az utasforgalom mintegy 30 százalékkal esett vissza, de nem olyan módon, hogy például kevesebb buszt tudtak indítani, hanem azok alacsonyabb létszámmal futottak.


 

Tolna Tours töröl utazási iroda
Kapcsolódó cikkek