Cégvilág

Új vezérigazgató és vezérigazgató-helyettes az RFV Nyrt-nél

A korábbi tervek szerint bővíti, és átalakítja cégvezetését a Regionális Fejlesztési Vállalat Nyrt. A társaság, Kassai Ákos személyében új vezérigazgatót nevez ki, Molnos Dániel, mint a nemzetközi terjeszkedést vezető vezérigazgató-helyettes csatlakozik az RFV-hez. Makra József - leköszönő vezérigazgató - a társaság leendő alelnökeként többek között a regionális terjeszkedési stratégia megvalósítását felügyeli majd.

"Az új managementtől az RFV vállalati működésének további professzionalizálását várjuk, amely eredményeként a társaság jelentős hazai és nemzetközi növekedést hajthat végre.  Örömmel tölt el minket, hogy a legfőbb üzleti partnereinknek számító önkormányzatok egyre gyakrabban ismerik fel az intézményeik energiaellátásának hatékonyság növelésében, és így a költségeik mérséklésében rejlő lehetőségeket, s ez az érdeklődés nem marad határokon belül.”– mondta Soós Csaba, az RFV Nyrt. elnöke.

„Ezért stratégiai terveinknek megfelelően hoztuk meg a döntést a menedzsment bővítéséről. Kassai Ákost Közép-Európa vezető vállalatainál szerzett több, mint egy évtizedes stratégiai, pénzügyi, és nemzetközi üzletfejlesztési tapasztalatai, valamint sokrétű vezetői ismeretei miatt választottuk vezérigazgatónak, aki 2010. február elsején csatlakozik a társasághoz.”

Kassai Ákos korábban a Greenergy-csoport pénzügyi igazgatója volt, a vállalatcsoport szervezetének, kultúrájának, és finanszírozási háttérének sikeres átalakításában meghatározó szerepet játszott. Ezt megelőzően a Mol Nyrt stratégiai vezetőjeként, többek között a Mol-CEZ startégiai szövetség kialakításán dolgozott. Karrierjét 1998-ban, a The Boston Consulting Groupnál kezdte, ahol energiaipari, és pénzügyi területen szerzett tapasztalatot. 2000-2003 között a globális kockázati tőketársaság, az Advent International, közép-európai befektetési alapjánál dolgozott.

„A jövőben Makra József az igazgatóság alelnökeként többek között a regionális terjeszkedést felügyeli majd, e területen az RFV új vezérigazgató-helyettese, Molnos Dániel lesz a segítségére – tette hozzá Soós Csaba. Molnos Dánielt - a Generali-Providencia Biztosító Zrt. nemzetközi tevékenységét irányító ügyvezető igazgatóját - kiterjedt régióbeli kapcsolatrendszere, és nemzetközi üzletfejlesztési tapasztalatai alapján választottuk ki a vezérigazgató helyettesi posztra.”

energia rfv Nyrt
Kapcsolódó cikkek