Cégvilág

Volkswagen Amarok - Fotók!

Az Amarokkal a Volkswagen Haszongépjárművek belép a világszerte évente kétmilliós piaccal rendelkező középkategóriás pick up-ok szegmensébe. Az Amarok az első, 1 tonnás kategóriájú Németországban fejlesztett pick up.

Az Amarok bevezetésére világszerte a négyajtós, duplakabinos verzióval kerül sor – a szimplakabinos változat 2011 első felében mutatkozik be. Az erőátvitelt illetően a Volkswagen Haszongépjárművek két megbízható és üzemanyag-takarékos turbó dízelt választott a pick up-ok bevezetéséhez.

Az erős 120 kW / 163 LE 2.0 literes, közvetlen befecskendezésű biturbó TDI erőforrás kétfokozatú turbótöltővel rendelkezik, mely 400 Nm nyomatékot ad le már alacsony, azaz 1500-as fordulat / perc fordulatszámtól. A másik négyhengeres TDI motor 90 kW / 122 LE teljesítménnyel 2010 közepétől lesz elérhető. A kapcsolható négykerék-hajtású Amarok esetében a 122 lóerős TDI motor  7,6 liter / 100 km (199 g/km CO2) üzemanyagot fogyaszt. Az Amarok kapcsolható négykerék-hajtása csúszásmentes tengelykapcsolóval társul. A teherautó a megengedett legnagyobb terheléssel is megbirkózik a 100 százalékos lejtőszöggel.

Az Amarok plató-tere kategóriájában a legnagyobb méretekkel rendelkezik.  A rakodási magasság csak 525 milliméter, a raktere pedig 2,52 négyzetméter (1.555 milliméter hosszú és 1.620 milliméter széles). A közép méretű pick up-oknál először lehetséges berakodni Euro raklapokat oldalirányból a jobb helykihasználtság érdekében. Nagy méreteinek és a maximálisan 1,15 tonna rakomány kapacitásának köszönhetően az olyan sporteszközök is szállíthatóak, mint például a quad. Négy rakományrögzítő szem található a plató négy sarkában, elősegítve a rakomány védelmét utazás közben. Ezen kívül az – opcionális –„vonóhorog” 2,8 tonna vontatmányt bír el.

Az Amarok kulcsfontosságú piacai: Dél-Amerika, Dél-Afrika és Ausztrália. A cég szerint azonban az Amarok Európában remélhetően trend-alapítóvá válik a jelenlegi pick up osztályban. Bevezetésére Dél-Amerikában 2010 elején, Európában 2010 második felében kerül sor.

pick-up Volkswagen Amarok
Kapcsolódó cikkek