Cégvilág

Zeiss-központ lett Mátészalka

Egész Európát Magyarországról látják el üvegből készített szemüveglencsékkel

Nemrégiben fejeződött be az a beruházássorozat, amelynek eredményeként Mátészalka vált a Carl Zeiss Vision (CZV) üveglencsegyártásának központjává, Európában ez az egyetlen Zeiss-üzem, amely üvegből készít szemüveglencséket – mondta a Világgazdaságnak Radics Ilona, a 450 fős Carl Zeiss Vision Hungary Kft. elnök-vezérigazgatója.

Az 1,7 millió eurós beruházás révén az elmúlt hónapban kezdődött a bi- és multifokális, valamint a különleges dioptriaszámú és a speciális rétegekkel ellátott lencsék gyártása. A CZV aaleni (Németország) központjába futnak be a megrendelések Európából, az ezek alapján elkészített lencséket Mátészalkáról egy nap alatt szállítják ki az üzletekbe.

Az anyacég még az elmúlt évben hozta létre Mátészalkán az európai optikusokat kiszolgáló disztribúciós raktárát, amely a megszűnésre ítélt londoni depó munkáját vette át. Ez a közel egymillió lencsét tároló logisztikai központ fogadja a mexikói és kínai Carl Zeiss-gyárakból érkező termékeket is, és naponta 70-75 ezret szállít ki európai kereskedőinek.

Mindennek előzményei 2006-ra nyúlnak vissza, amikor a Carl Zeiss Vision úgy döntött, hogy Magyarországról Mexikóba telepíti át a műanyag lencsék gyártását, amelyekből a csúcsévekben napi 20 ezret is készítettek.

További részletek a holnapi Világgazdaságban!

lencsék mátészalka optika Zeiss
Kapcsolódó cikkek