Cégvilág

94 millió forintot keres a rendőrség Antal Attilán

Sajtóértesülések szerint a BKV egykori vezetője 94 millió forint kifizetését engedélyezte indokolatlanul

Pénteken dönt a bíróság Antal Attila letartóztatásáról. A BKV egykori vezérigazgatója január 26-án önként ment el a rendőrségre, ahol vallomást tett. A közlekedési vállalat volt vezetőjét hűtlen kezeléssel gyanúsítják. A nyomozóhatóság szerint Antal Attila a BKV Zrt.-nek összesen 94 millió forint vagyoni hátrányt okozott. A volt BKV-vezérigazgató a gyanúsítás ellen panasszal élt.

A volt vezérigazgatót azzal gyanúsítják, hogy 2007. január 1-je és 2008. április 17. között a vállalat nevében szükségtelen és indokolatlan szolgáltatások igénybevételére vonatkozó vállalkozói és megbízási szerződéseket kötött, valamint indokolatlanul magas végkielégítéseket hagyott jóvá.

A hirado.hu úgy értesült, hogy a BKV-tól 17 év munkaviszony után távozó Donáth Zoltánnak Antal Attila engedélyezte 14 hónap végkielégítés és 100 nap felmentési díj kifizetését. Ennek összege mintegy 60 millió forint volt. Donáth Zoltán szerződése értelmében 12 hónap végkielégítésre volt jogosult. Két havi végkielégítés, melynek összege 6 és fél millió forint volt jogtalanul került kifizetésre. Donáth Zoltán munkaviszonyának megszüntetése előtt 42 millió forint jutalmat kapott. Ennek kifizetését is aláírta Antal Attila.

Gulyás László tíz év munkaviszony után 17 havi végkielégítéssel és 100 nap felmentési díjjal távozott. Ennek összege 25 127 077 forint volt. Gulyás Lászlónak szerződése értelmében mindössze három hónap végkielégítés járt volna. Ebben az esetben 17 383 800 forintot fizettek ki jogosulatlanul.

Antal Attila több mint 19 millió forint kifizetését engedélyezte az Optimismo Kft-nek. Ez a cég a BKV Zrt tulajdonában álló fénymásoló állományt mérte fel és tett javaslatot további fejlesztésekre. Az Optimismo Kft. jelentései az elnöki titkárságra érkeztek. A BKV Zrt. Folyószámla osztálya Antal Attila írásbeli engedélye alapján utalta át a pénzt a cégnek.

Jól járt a Soda Reklám Kft is. „A Milleneumi Földalatti Vasút luxus metróvá pozicionálása” című tanulmány elkészítéséért 9 millió forintot kaptak. Antal Attila utasítására Regőczi Miklós vezérigazgató-helyettes igazolta és engedélyezte a Soda számlájának kifizetését.

Antal Attila BKV nyomozás korrupció
Kapcsolódó cikkek