Cégvilág

Az FTC nyáron már építené az új Üllői úti komplexumot

Az FTC megkapta az engedélyt a bontáshoz, nyáron már építeni akarja 50 milliárd forintos többfunkciós komplexumát az Üllői úton. Más budapesti és egy-két vidéki klubnál hasonló beruházásokat készítenek elő, de tapasztalata egyelőre csak a győrieknek van, náluk a felújított stadion mellett néhány hete már működik a kereskedelmi központ, és még az idén átadják a négycsillagos hotelt.

Országosan összesen körülbelül 120-130 milliárd forint értékű beruházásokról van szó, nem számítva a Puskás Ferenc stadiont és környékét.

Az ingatlanfejlesztők és az önkormányzatok külföldi példákat követnek, több tucat nyugat-európai és amerikai városban jól működő modell, hogy a sport mellé kereskedelmi, irodai, üzleti és idegenforgalmi funkciókat is ellátó egységeket telepítenek, és ezekhez megfelelő rendezvénytervet, marketingakciókat társítanak, így megoldott lehet a hosszú távú hasznosítás.

Kulcskérdés, milyen rugalmasan alakíthatók a projektek belső arányai, és természetesen az, kitől és milyen feltételekkel tudnak forrást szerezni, miután jóval nagyobb önerőt és magasabb előértékesítési hányadot kérnek a bankok.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

ingatlanfejlesztők projektek beruházás sportközpont
Kapcsolódó cikkek