BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

„Gasztroforradalom” zajlott az elmúlt években nálunk

Megtépázta a válság a hazai csúcskategóriájú vendéglátást: jelentősen csökkent az egy főre jutó fogyasztás, és az esetek nagy részében a vendégszám is megfogyatkozott – mondták lapunknak étteremtulajdonosok.

A forgalomcsökkenés azokat a zömmel az elmúlt években nyílt éttermeket nyomaszthatja igazán, amelyeknek az amúgy is magas általános működtetési költségeken felül hitelt is kell törleszteniük.

A szakmabeliek szerint egy „fine-dining” kategóriájú vendéglő megnyitása több százmillió forintos kezdő beruházást igényel, és hosszú távú befektetésnek számít.

Ennek ellenére az elmúlt években kisebb „gasztroforradalom” zajlott le itthon, számos olyan étterem nyílt, amely a csúcsminőséget célozza meg. Olyannyira, hogy a piaci szereplők szerint igazán érik már egy-két Michelin csillag, amely végre feltenné hazánkat a gasztronómiai világtérképre.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.