Cégvilág

„Gasztroforradalom” zajlott az elmúlt években nálunk

Megtépázta a válság a hazai csúcskategóriájú vendéglátást: jelentősen csökkent az egy főre jutó fogyasztás, és az esetek nagy részében a vendégszám is megfogyatkozott – mondták lapunknak étteremtulajdonosok.

A forgalomcsökkenés azokat a zömmel az elmúlt években nyílt éttermeket nyomaszthatja igazán, amelyeknek az amúgy is magas általános működtetési költségeken felül hitelt is kell törleszteniük.

A szakmabeliek szerint egy „fine-dining” kategóriájú vendéglő megnyitása több százmillió forintos kezdő beruházást igényel, és hosszú távú befektetésnek számít.

Ennek ellenére az elmúlt években kisebb „gasztroforradalom” zajlott le itthon, számos olyan étterem nyílt, amely a csúcsminőséget célozza meg. Olyannyira, hogy a piaci szereplők szerint igazán érik már egy-két Michelin csillag, amely végre feltenné hazánkat a gasztronómiai világtérképre.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

csúcsgasztronómia éttermek válság
Kapcsolódó cikkek