Cégvilág

Gyorsít a kecskeméti Mercedes - "Minigyár" a dolgozóknak

Felgyorsulhat az alkalmazottak felvétele az épülő kecskeméti Mercedes-gyárban, mivel várhatóan már a nyáron megkezdik a gyártósorok telepítését.

Így az eredetileg bejelentettnél korábban, már a jövő év végén megkezdődhet itt a termelés – erről a napokban számolt be Michael Friess ügyvezető igazgató, emlékeztetve, Magyarországon a jelenlegi Mercedes A és B osztály utódmodelljeit fogják gyártani.

A cég többek között a logisztika, a minőségmenedzsment, a műszaki szolgáltatások, a gyártás, az informatika, az emberi erőforrások, a beszerzés, valamint a pénzügy és kontrolling területre keres szakembereket. Az év végére 500 munkatárs dolgozhat a társaságnál.

A jelentkezők kiválasztására és képzésére egy "minigyárat" rendeztek be. Az alapképzés később a németországi üzemekben, főleg Rastattban és Sindelfingenben folytatódik. Noha az eddigi tapasztalatok szerint a jelentkezők megfelelő szakmai ismeretekkel és képzettséggel rendelkeznek, kevés a gépkezelő és a fényező, és ezen a területen hiányos a jelöltek szaktudása.

Ezzel kapcsolatban Lepsényi István, a Magyar Gépjárműipari Szövetség (MGSZ) elnökségi tagja, a kecskeméti Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. ügyvezető igazgatója lapunknak elmondta: Magyarországon jó a szakirányú egyetemi oktatás, csupán a szakmunkásképzéssel van baj. De azok a cégek nem maradnak szakember nélkül, amelyek kiképzik a szükséges munkaerőt – tette hozzá.

Azt is hozzáfűzte, hogy a járműgyárak szeretik, ha alkatrész-beszállítóik 500 kilométeres körön belül vannak, így ez reményt adhat az iparág magyarországi képviselői számára, ugyanis India és Kína ebben a tekintetben óriásit lépett előre az elmúlt két évben.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

alkalmazott jelentkező Magyar Gépjárműipari Szövetség gyár MGSZ Mercedes Kecskemét dolgozó
Kapcsolódó cikkek