Cégvilág

Megafúzió a koncertek világában

Az amerikai igazságügyi minisztérium jóváhagyta a Ticketmaster jegyiroda és a Live Nation koncertszervező cég fúzióját.

Az újonnan létrejövő vállalatot, amely az iparág legnagyobbja lesz, Live Nation Entertainment Inc.-nek hívják majd – tudósít a BBC. A monopólium elkerülése érdekében a Ticketmasternek jegyárusító szoftverére használati engedélyt kell adnia egy versenytárs részére, továbbá el kell adnia egy olyan leányvállalatát, amely több tízmillió jegyet kezel évente.

A bejelentésre mindkét cég részvényeinek értéke 15 százalékkal emelkedett, ezzel jelezték a befektetők, hogy jónak látják, ahogy az Obama-kormány kezelte az első jelentős cégfúziót.

Az új cég a koncertek reklámozásától és a jegyek eladásától kezdve az albumok forgalmazásig számtalan területen működik majd, 30 országot lefedő hálózata segítségével. a konszernnel olyan előadók állnak szerződésben, mint Madonna vagy Jay-Z.

Az elemzők szerint a fogyasztók egy ideig biztosan nem érzik majd a változást, bár a jegyek ára csökkenhet. A Live Nation és a Ticketmaster fúziója már tavaly év elején is napirenden volt, annak ellenére, hogy politikusok mellet számos művész tiltakozott a szerintük versenykorlátozó lépés ellen.

jegy fúzió Live Nation Ticketmaster koncert
Kapcsolódó cikkek